Kendi lezzetli peynirinizi yapmak hiç de zor değil.Pazar kahvaltısı için nefis bir lor peynirine ne dersiniz, siz de ihtiyacınıza göre laktozsuz peynir yapabilirsiniz, ben lor peynirimi biraz beyaz laktozsuz peynirden yaptım. tam yağlı süt.
Ama isterseniz tam yağlı veya laktozsuz yapabilirsiniz.
Lor peyniri: Süt uygun bir tencereye konur ve kaynatılır, kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.
Önce limon suyu eklenir daha sonra kısık ateşte ocağa sirke eklenir ve kesilmesi beklenir.
3-4 dakika kesildikten sonra tel elekten geçirilir.
1-2 dakika su süzülür ve tuz eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra süzgeçte 5 dakika bekletildikten sonra saklama kabına alınır.
Buzdolabında soğuttuktan sonra afiyetle yenir ☺️
İşlem beyaz peynire benzer, tek farkı süzgecin üzerine temiz bir tülbent veya mutfak bezi konur ve tülbent üzerine süt dökülür, süzülür, tuz eklenir ve preslenir.
Tülbent sıkıca bağlanır ve üzerine bir ağırlık konur.
20 dakika sonra ağırlığı kaldırıp buzdolabında 1 gece afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]