Adana Kebabı Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı Adana Kebap Tarifi için öncelikle kavrulmuş soğan, dana kıyma, kuyruk yağı, tuz ve toz biber ince ince kıyılır.

Mandalina büyüklüğünde dilimleyin.

Elimizle şişenin tepesinden dibine kadar hafifçe bastırarak çubuk yayılır. Ellerimiz zaman zaman ıslanabilir.

Vaktiniz varsa buzdolabında 3-4 saat dinlendirilir.

Fırında veya ızgarada pişirilir.

Pilav için bir tavaya sıvı yağ konulur, ocağa alınır, önce doğranmış biber ve soğanlar hafif kavrulur, salça ilave edilir, domatesli biraz karışım eklenir ve domatesler yumuşayınca bulgur eklenir. .

Su ve tuz ekleyin. Bulgur suyunu çekene kadar pişirilir.

Soğanlar halka halka doğranarak ince kıyılmış maydanoz, tuz ve sumakla karıştırılır.

Pilav, salata ve pişmiş adana kebabı bir tabağa alınır ve pide ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın