Limonlu Zerdeçallı Çıtır Kurabiye Tarifi için,
Yumurta, yağ ve şeker bir karıştırma kabına alınır ve karıştırılır.
Ardından zerdeçal, limon suyu ve kabuğu, vanilya tozu ekleyin ve karıştırın.
Unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Dilerseniz tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp bunu kullanmadan öğütmeye başlayabilirsiniz.
Kıvamı ele yapışan bir hamur olduğu için 20 dakikanızı alır, buzdolabında saklayınız.
Bekleyen hamurdan ceviz parçaları alınarak yuvarlak şekil verilir.
Üzeri pudra şekeri ile kaplanır.
Tüm hamur için aynı yöntemi kullandığınızda keklerin üzerine pudra şekeri de serpilir.
180°C 15 dakika kadar pişirin.
Çerezleriniz hazır,
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]