Baklava Böreğinden Çıtır Rulo Börek Tarifi, Baklava Böreğinden Çıtır Rulo Nasıl Yapılır?
Sosu için 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ve 1 su bardağı suyu karıştırın.
İlk üç kat baklava yufkasını bu karışımla fırçalayın, 4. yufkada kullanmayın. Seçtiğiniz hamuru hamurun uzun kenarına yerleştirin ve kenarda 2 parmak boşluk bırakın. Yarısını kıymalı yarısını peynirli yaptım. Daha sonra iki tarafını içe doğru katlayın ve keki yuvarlayın, ruloyu ikiye katlayın ve tepsiye yerleştirin.
Her böreğin her tarafı 4 yufka olacak, sadece 3 yufkanın üzeri sosla kaplanacak.
Dilerseniz kekleri hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz, servis ederken çıkarıp pişirebilirsiniz, sıcak ve ılık olması daha iyidir.
Son olarak kalan sosa 1 yumurtanın sarısını ekleyip keklerin üzerine koyun ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.
Baklava Böreği’nden Çıtır Rulo Börek servise hazır.
Deneyin pişman olmayacaksınız 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]