Baklava Hamurundan Çıtır Rulo Börek

Baklava Böreğinden Çıtır Rulo Börek Tarifi, Baklava Böreğinden Çıtır Rulo Nasıl Yapılır?

Sosu için 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt ve 1 su bardağı suyu karıştırın.

İlk üç kat baklava yufkasını bu karışımla fırçalayın, 4. yufkada kullanmayın. Seçtiğiniz hamuru hamurun uzun kenarına yerleştirin ve kenarda 2 parmak boşluk bırakın. Yarısını kıymalı yarısını peynirli yaptım. Daha sonra iki tarafını içe doğru katlayın ve keki yuvarlayın, ruloyu ikiye katlayın ve tepsiye yerleştirin.

Her böreğin her tarafı 4 yufka olacak, sadece 3 yufkanın üzeri sosla kaplanacak.

Dilerseniz kekleri hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz, servis ederken çıkarıp pişirebilirsiniz, sıcak ve ılık olması daha iyidir.

Son olarak kalan sosa 1 yumurtanın sarısını ekleyip keklerin üzerine koyun ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirin.

Baklava Böreği’nden Çıtır Rulo Börek servise hazır.

Deneyin pişman olmayacaksınız 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın