Ekşi vitaminli çok lezzetli bir salata yapıyoruz
Pancarları güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz, önce ortadan ikiye kesip ince ince dilimliyoruz.
Soğanı ay şeklinde kesiyoruz.
Önce bir tencereye doğranmış soğanları alıp üzerine doğranmış pancarları ekliyoruz.
Kirazları koyup pancarların üzerine döküyoruz.
Yağ, küp şeker, tuz ve karabiberi ekleyin
2 bardak su koyup önce yüksek ateşte kaynatıyoruz sonra ocağın altını kısıp 1.5 saat pişiriyoruz.
Tencerenin kapağını açın, karıştırın ve 1/2 saat daha pişirin.
3 yemek kaşığı labneyi, 3 yemek kaşığı yoğurdu, kıyılmış sarımsağı bir kaba alıp karıştırın.
Pancarlı böreği soğuması için pişirdikten sonra servis tabağına alıyoruz.
Servis tabağının ortasına yoğurtlu karışımı koyup servis ediyoruz.
Vişneli pancar salatası hazır
Keyfini çıkarın 😋.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]