Yufka Dolma Vişneli Turta – Tatlılarım

Öncelikle pasta ustası Mukadder CAN’a çok teşekkür ederim. Bu tarif Mr. Can (yufka, yumurta ve tatlı simit).

3 yumurtayı çırpın, kenara alın ve 150 – 160 gr ekleyin. Beyaz peyniri bir avuç kuru maydanozla karıştırıyoruz.

Kenara alıp küçük bir tencereye kıyma ve soğanı koyup kavurun.

5 dakika sonra cevizleri elimizle ufalayıp kıyma ile karıştırıp 5 dakika kavurup soğumaya bırakıyoruz.

Şimdi masanın üzerindeki yufkalardan birini açıp ortasında çırptığımız yumurtayı fırça yardımıyla yıkıyoruz.

Yumurtayı koymadığımız yeri yumurta ile kaplıyoruz, yarısına yumurtayı koyuyoruz, diğer kısımlarına peyniri koyuyoruz, hamurun diğer yarısını üzerine kapatıyoruz, peynir parçalarını ve bardakları çıkarıyoruz. . veya kesici aletler, kenarlara hafifçe bastırın ve bir kenara koyun.

İkinci yufka için de aynı işlemi yapıp üzerine kıyılmış hamuru koyup yufkanın diğer yarısını kapladık.

Kıymayı hazırlamanın ortasındaydım ve pili bittiği için kayıt olmadı. Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtıyoruz, yaptığımız hazırlıkları her tarafını ısıtıyoruz ve istediğimiz gibi sıcak-soğuk bir havlu koyduğumuz bir kaba koyuyoruz. yeriz.

Nefis vişne dolgumuz hazır….

Afiyet olsun. …

Dışarı çıkamadığım için domates ya da salatalık alamadığım için çok pahalılar kusura bakmayın annemle çayla yiyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın