Balon Bazlama – En Sevdiğim Yemek

Balon Teyelleme Tarifi,

Un hariç tüm malzemeleri geniş bir karıştırma kabına alın ve maya eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.

Unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.

Unun geri kalanını yavaş yavaş ekleyin ve 7-8 dakika karıştırın.

Ele yapışan bir hamur almalısınız.

Hamur elinizden çıkmasa bile fazladan un eklemeyin. Hamurun üzerini streç film ile kapatıp 40 dakika-1 saat dinlendirin.

Bir hamur kartı ve elinizle kabaran hamurdan hava toplayın ki hamurunuz maya kokmasın.

Tezgaha un serpin ve hamurdan 15 beze yapın, hafifçe unlanmış geniş bir tabağa koyun ve üzerlerine beyaz bir torba koyun.

Tezgahı hafifçe unlayıp bezeleri 15-16 cm eninde açın, beyaz unlu bir bezin üzerine koyun, üzerini başka bir bezle örtün, 20 dakika bekletin.

Pişirirken 4 adımı da uygulayacağız, üçüncü adımda ufalanan ekmek kabaracak.

Ocağınızın maksimum yüksekliği 10, 7-8 ise. uygulamada kullanmaktır. Sıcaklık düşükse ekmek kırıntılarınız kabarmaz, çok yüksekse yanabilir ve bazen ekmeklerinizi temiz tutmak için tavayı temiz bir bezle silmeniz gerekebilir.

1. Tavanızı ısıtın ve gözlemeyi tavaya alın ve baloncuklar çıkmaya başlayınca çevirin.

2. Arkası kabarmaya başlayınca ters çevirin.

3. Yassı ekmek balon gibi yükselecektir.

4. Bu kısmı bir süre pişirip ocaktan alın.

Deneyenlere bol şans, bol şans.

İlk ısıtması bittikten sonra dondurucu poşetleri ile dondurucuya koyabilirsiniz, ısıtıldığında tekrar yumuşayacaktır.

Balon Tabanı hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın