Karnabahar kış için harika bir besin kaynağıdır ve diyet yapanlar için harika bir besin kaynağıdır.
Karnabahar yemekleri, çeşitli salatalar, kızarmış yiyecekler ve turşular ile güzel sofralar hazırlayabilirsiniz. Pişmiş karnabaharı baharatlarla serpip pişirerek sağlıklı bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Turpgillerden karnabahar alırken lekeli ve dağınık olmayanları tercih etmelisiniz.
Ne yaparsanız yapın, biraz kaynattığınızdan emin olun. Çiçek kısmı çabuk yumuşar, fazla su koymayın, hatta yeteri kadar buhar koymayın. 15 günlük bir tedavi olarak her gün bir çiçeği yıkayıp kaynatıp suyunu içmeniz idrar yolu enfeksiyonlarına fayda sağlayacaktır. Sebze sevmeyenlerin bile seveceği bir tarif.
Karnabahar Karnabahar Tarifi için karnabaharı çiçeklerine ayırarak başlayalım. Kökler çok kalınsa ayırın. Birkaç dakika kaynatın. Bir süzgeç alın, suyu boşaltın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Yağ ekleyin ve birlikte çırpın. Un, karabiber, karabiber ve tuzu ekleyip homojen bir sıvı karışım hazırlayalım. Çok sıvı olmayın ki kaçmasınlar. Dilerseniz kekik vs. siz de ekleyebilirsiniz.
Karnabaharı karışıma atın ve fazlasını süzün. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
İsterseniz biraz peynir veya bir dilim kaşar ekleyip biraz pişirebilirsiniz.
Karnabahar Ekmeği sıcak servis yapın. Yanında sarımsaklı yoğurtla iyi gider.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]