Kruvasan Tarifi için,
Ilık süt ve şekere mayayı ekleyin ve maya eriyene kadar karıştırın.
Daha sonra su, yağ ve tuzu ekleyip unu yavaş yavaş dökün ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini örtüp orta ateşte pişmeye bırakın.
8 eşit parçaya bölün.
Bir kase büyüklüğünde bezeleri elinizle açın, aralarına bolca margarin sürün ve üst üste koyarak mümkün olduğunca açın.
İstediğiniz kalınlıkta üçgenler kesin, büyük tarafından başlayın ve tepsiye sarın, üzerlerine yumurta sarısını koyun ve tepside biraz maya bırakın.
200°C önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Çorbanız hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]