Fırında Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Sığır eti geniş bir kapta ocağa alınır ve suyunu bırakıp emene kadar pişirilir.
Mümkün olduğunca ince doğranmış soğanı ekleyin. 5 dakika pişene kadar.
Margarin salça, karabiber ve tuz ile iyice karıştırılır ve ocaktan alınır.
Soğuduktan sonra buzdolabında bir saat donması için bekletilir.
Bulgur, irmik, kimyon ve tuz bir karıştırma kabında karıştırılır, 20 dakika suda bekletilerek dinlenmeye bırakılır.
Domates salçası ve un eklenir ve azar azar su ilave edilerek yoğrulur.
Vejetaryenler için; Hamurdan küçük mandalina parçaları kesilir, sağ elle açılır ve içindeki çamur konularak kapatılır.
2 litre suyu bir tencerede kaynatın. Tuz ve limon suyunu ekleyip eti ilave edin.
Köfteler suda yüzerken pişirilir. Suya alınır.
10 dk. Servis edilene kadar dinlendirilir ve limonla servis edilir.
Fırınlanmış Köfteler hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]