Tatlı Vişneli Turta Tarifi – En Sevdiğim Yemek

Nefis Kütük Pasta tarifi için önce fırınınızı 230 dereceye ısıtın, fırın tepsinizi yağlayın ve parşömen kağıdı ile kaplayın.

Kuru malzemeleri ayrı bir kaba eleyin.

Orta boy bir tencerenin 1/4’ünü suyla doldurun ve üstüne ısıya dayanıklı bir cam veya seramik tabak yerleştirin. Su kaynamaya başlayınca yumurta ve şekeri ekleyip çırpma teli ile sürekli karıştırmaya başlayın. Yumurtalar sıcak ve şiştiğinde ocaktan alın ve mikserle üç dakika çırpın.

Tereyağı ekleyin ve hafifçe karıştırın. Kuru malzemeleri ekleyin ve spatula veya tahta kaşıkla kapatmadan alttan üste yavaş yavaş hareket ettirerek karıştırın. Çırpıcı veya mikser kullanmayın.

Yağlı kağıt sererek hazırlamış olduğunuz fırın tepsisine kek hamurunu dökün, spatula ile yerleştirin ve fırına verin.

5-6 dakika sonra fırından çıkarın ve temiz, yağsız bir kağıt üzerine çıkarın. Üstteki yağlı kağıdı nazikçe soyun ve keki soğumadan altını yağlı kağıt ile silin, soğumaya bırakın.

İç kreması çok basit, tüm malzemeleri mikserle buluşana kadar bekletin, keki açın, içini kapatın ve tekrar yerine koyun.

Dış kaplama için kremayı ocağa alın ve kaynayıncaya kadar ısıtın, ocaktan alın ve çikolatayı içine kırın ve çikolata eriyene kadar karıştırın. En son sütü ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.

Tamamen soğuyup kuruyunca mikserle iki dakika çırpın, pastacı kreması şeklini alacaktır.

Rulo kekin 1/4’ünü kesin ve kesik tarafı aşağı gelecek şekilde bir kenara koyun. Pastayı ganaj krema ile kaplayın ve bir çatalın arkasıyla bir kütüğe verin.

Nefis Kütük Pasta servise hazır.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın