Susam Pare Tatlısı Tarifi – Tatlılarım

Herkese merhaba, iyi hafta sonları. Bugün size harika bir yöntemle geliyorum. Çatalı ve suyunu alıp ağızda dağılan harika tuzu uzaktan görmek yeterlidir. Evde her zaman çeşitli tatlılarım olsun diye birkaç tatlı yapıyorum. Bu tariften 12 adet tat çıkıyor, gelelim tarife.

Susamlı Pare Tatlısı Tarifi, Susam Pare Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle suyumuzu hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.

Daha sonra un ve kabartma tozu hariç tüm un malzemelerini bir karıştırma kabında karıştırın.

Margarini diğer malzemelerle güzelce karıştıralım.

O halde unu da ekleyip çok yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam alana kadar pişirelim. Ben 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un kullandım, un miktarını hamurunuza göre ayarlayın. Yumurtanın büyüklüğü ve unun kalitesi hamurun kıvamını etkiler.

Hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirelim ve elimizle istediğimiz gibi yapalım.

Önce yumurta sarısına sonra susamaya batırıp tepsiye diziyoruz.

180° önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

İlk ateşe alıp 7-8 dakika beklettikten sonra suyunu dökelim.

Zaman zaman baş aşağı çevirelim ki tuzumuzun üstü ve altı suyu daha iyi çekebilsin.

Susam Pare Tatlısı servise hazır.

Yiyenlere afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın