medyauzmani.com

Tatlı Zeytinyağlı Yeşil Fasulye (Taze)

Zeytinyağlı (Taze) Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi için taze fasulyelerin üst kısımlarını bıçakla keserek başlayalım ve eğer kemikleri varsa hemen kemiklerini temizleyelim.

Sonra onu iyice yıkayın ve banyo yapın.

Yıkanmış fasulyeleri boyuna ortadan ikiye keselim ve fasulyelerin boyuna göre 2-3 parçaya ayıralım. (Kestiğimiz fasulyeleri vitaminleri gitmesin diye yıkamıyoruz, önce onları yıkadık)

Tüm fasulyeleri temizleyip üzerine serptikten sonra süzgeçten geçirin. 1 soğanı soyun ve yemek için küçük parçalar halinde kesin. Sarımsakları ve domatesleri de soyalım. Sarımsakları rendeleyin ya da ince doğrayın, seçim sizin, domatesleri mümkün olduğunca küçük doğrayın ve tüm malzemeleri kullanıma hazırlayın.

Daha sonra bir tavaya sıvı yağı alıp ocağa alın. Yağ kızınca soğanları ilave edip kavurun. Soğanlar yumuşamaya başlayınca sarımsağı ekleyin ve karıştırın. Sarımsak ve soğan iyice yumuşayınca salçayı ilave edip karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Bu noktada gerekirse 1/2 su daha ilave edebilirsiniz, daha fazla yağ sizi rahatsız etmezse sızma zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Çorba hazır olunca kuru fasulyeleri ekleyip iyice karıştıralım ve biraz soğumaya bırakalım. Bu arada ocağı çok kısık ateşe alalım bu arada bir kaç kez karıştıralım ama fazla karıştırmayın ve fasulyelerin içini çıkarın.

10 dk. Kavrulan fasulyelerin üzerine domatesi ekleyip 10 dakika bu şekilde pişirelim.Sıcak olan fasulyelerin üzerine sıcak su döküp kaynamaya başlayalım ve pişmeye bırakalım. Fasulyeler yumuşayıp suyunun tamamına yakınını çekene kadar pişirelim. Bu arada pişme süresi fasulyenin cinsine göre değiştiğinden ihtiyaç duyulan su miktarı da değişir.Arada bir pişip pişmediğini kontrol edin pişmemiş ise eklemeyi ihmal etmeyin. su ile sık sık karıştırmayın.

Bitmiş fasulyeleri ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz ama soğukken daha lezzetli olduklarını bilmenizi isterim.

Yemek yaparken çok yağ kullanmadıysanız, servis yaparken yemeklerin üzerine zeytinyağı gezdirmenizi tavsiye ederim.

Zeytinyağlı Tatlı Yeşil Fasulye (Taze) hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın