Ayak ve Paça Çorbası – En Sevdiğim Yemekler

Ayak ve Ayak Çorbası Tarifi, Ayak ve Ayak Çorbası Nasıl Yapılır?

Önce tütsü çubuklarını yapıyoruz. Kalan ince saçları yakıyoruz.

Daha sonra su altında bıçak yardımıyla yıkayıp temizliyoruz. Düdüklü tencere 2 lt. Su ekleyin, tuz ekleyin ve orta ateşte 1,5 saat kaynatın.

Elimiz değecek kadar küçük olan eti yırtıp ayırıyoruz. Suyu da ekliyoruz.

Sosu için ayrı bir sos kavanozunda sofraya sirke ve sarımsağı getiriyoruz. Çorbanıza dilediğiniz gibi pul biber ekleyebilirsiniz.

Bacak çorbası hazır.

İkinci şekilde bir yemek kaşığı unu yakıp suyunu ve etini ekleyebilirsiniz.

Kebap usulü, bakır tavada gelen tereyağını biberle ısıtıp çorbadan bir kişi ekleyip kaynatıp servis edebilirsiniz.

Ama sağlık söz konusu olduğunda, roux formu (unsuz) daha faydalıdır.

Özellikle çocukların kemiklerinin kuvvetlenmesinde ve kırık kemiklerin birleştirilmesinde çok faydalıdır.

Afiyet olsun..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın