Patatesli Hıngel (Kars Yöresi) Tarifi İçin,
Un, su ve diğer malzemeler karıştırılarak sert bir hamur elde edilir.
Patatesler haşlanıp kabukları soyulur.
Rendelenmiş soğan ve baharatları ekleyip karıştırın. Maydanoz eklenir.
Ekmek 5-6 bezeye ayrılır.
Oklava ile orta kalınlıkta açılır.
Dairesel şekil bir bardak su yardımı ile çıkarılır.
İçeriye yerleştirilir ve elle kapatılır.
Bir tencereye su koyun ve bir yemek kaşığı tuz ekleyin.
Kaynayınca içine damlalar atılır ve kaynatılır.
Pişen mantı süzülür ve servis tabağına alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biber yağı dökülür.
Patates Hıngel (Kars Bölgesi) hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]