Patatesli Mantı Tarifi için,
Un ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz, sistematik olarak ılık su ekliyoruz, hamuru biraz sert tutuyoruz ve hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
Patatesleri haşlayıp ezin.
Soğanları doğrayıp az yağda kavuruyoruz, baharatları ekliyoruz, haşlanmış patatesleri ilave ediyoruz.
Kalan hamuru 2 bezeye bölüp un serpiyoruz.
2 cm açık. Daire şeklinde kesip patates çamurunun ortasına koyup tül gibi kapatıyoruz.
Suyu bir tencereye koyun ve kaynayınca raviolileri ekleyin ve beş dakika pişirin. Pişiririz.
Suyunu süzüp soğuk su ekleyelim, tekrar süzüp domates salçasını ekleyelim.
Patatesli Mantı hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]