Valigugu (Tarhana) Köfte Tarifi, Valigulu (Tarhana) Köfte Nasıl Yapılır?
Kütahya yöresinden gelen tartana ile yapılan tarhana köftesi de denilen lezzetli bir aperatif yapıyoruz.
Bulguru bir kaba alıp üzerine tuz ve sıcak su ekleyip bulgurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz.
Daha sonra yumurta, nane, un, tarhana tozunu ekleyip elimizle iyice yoğuruyoruz, yoğururken bir kaşık su ilave edip sakız gibi olana kadar yoğuruyoruz.
Bir kaba su koyup hamurdan mermer köfteler hazırlıyoruz köfteleri yuvarlarken ara ara elimizi suya batırıp kolayca yuvarlayalım.
Soğanları küp küp doğrayıp bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz soğanı, tuzu ve küp şekeri ekleyip soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz 3 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynayınca mermer eti alıyoruz, etin suyunu çekene kadar yarım saat kısık ateşte pişiriyoruz.
Yoğurdu bir kaseye alın, rendelenmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
Köfteleri servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz.
Sıvı yağı veya tereyağını bir tavaya alıp eritiyoruz kırmızı toz biberi ekleyip kızdırıyoruz
Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün
Çay davetlerinde veya yemek masasında servis edebilirsiniz.
Valigülü köfte hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]