Pazı Yoğurtlu Meze – En Sevdiğim Yemek

Pazı Yoğurtlu Meze Tarifi için öncelikle pazımızı güzelce yıkayıp temizliyoruz (sonra saplarını ayıklıyoruz onlar çorbanın en önemli kısmı 😁😉) ve kesiyoruz.

Bir tavaya zeytinyağını koyuyoruz ince ince doğranmış soğanları koyup kavuruyoruz sonra havuç ve kırmızı kapya biberi ve son olarak iyice yıkanmış pazı yapraklarını da bu şekilde yüksek ateşte kavuruyoruz 👍

Daha sonra tuzu ekleyip altını kapatıyoruz. Kontrol edin, hala çok su var mı, bir filtre ile saklayın. Ardından soğumasını bekleyin.

Sıra süzme yoğurtta. Karışmamış yoğurdumuzu biraz su ile açıp zeytinyağı yerine dövülmüş sarımsak, çok az tuz ve dilerseniz 1 yemek kaşığı zeytin veya mayonez ekliyoruz.

Ardından soğuyan pazı karışımımızı sarımsaklı yoğurdumuza ekleyip iyice karıştırın.

Üzerini süslemek için ceviz parçaları serpin, Pazı Yoğurtlu Meze servise hazır.

Demek tadına doyamıyorsun 😁

Afiyet olsun bal şeker ❤️

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın