Tatlı Pirinç ve Arpa Yemeği

Arpa Erişteli Tatlı Pirinç tarifine bir kapta su kaynatarak başlıyoruz. Başka bir kaseye pirinci ve bir kaşık tuzu koyuyoruz, sıcak suyu iki üç dakika bekletip pilavın üzerine döküyoruz. 20 – 25 dakika sonra pirinci kırmadan yıkıyoruz. Pirinçler eriyene ve düzgün akmaya başlayana kadar yıkamaya devam ediyoruz, güzelce süzüp kenara alıyoruz.

Pirinci pişireceğimiz tencereye zeytinyağı ve arpa şehriyeyi koyup koyuyoruz. Kızartmadan önce tereyağını ekliyoruz ve şehriyeler yanmadan altın rengini alınca pirinci ekleyip hızlıca devam ediyoruz. Karıştırıp on beş dakika kızartırken tencerenin üç tarafına üç küp şeker koyup karıştırıyoruz.

Tuzu atıp suya koyuyoruz. Pirincin iki inç üzerinde olacak. Kaynamaya başlayınca altını kapatıp ocağı biraz çeviriyoruz.

Suyu alıp ocağı kapatıp havlu ya da kağıt koyup 15 dakika kadar ıslanmasını bekliyoruz.

Tereyağlı Arpa Erişteli Tatlı Pirinç hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın