Tarsus / Mersin Kurabiyesi, Tarsus / Mersin Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Ceviz ve tarçın hariç tüm malzemelerle yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
10 dakika ekmeğimiz dinleniyoruz
Tarçın ve fındıkla içip kömbe kalıbına döküyoruz.
170 derecede pembeleşinceye kadar pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin.
Yine isteyenler iç harcına hurma ekleyebilirler.
Tarsus’tan Yapılan Kurabiye Kullanıma Hazır.
Afiyet olsun.
Bu tariflere benzer tarifler:
Bayram Kömbesi (Fermente veya Unlu Un): https://www.lezizyemekresim.com/yemek-tarifi/bayram-kombesi-ister-mayali-ister-kabartma-tozlu/15401
Bardak
Kömbe Tarifi (Hatay İli)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]