Ekmek Tarifi (Ev Yapımı)

Gelin arkadaşlar içi yumuşacık, dışı parlak olacak ekmeğimizi yapalım.

Bunun için ılık su, ılık süt, şeker ve kuru mayayı bir kaba alıp karıştıralım.

2-3 dk. Beklerken tuzu ekleyelim.

Daha sonra unu azar azar ekleyip elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Daha sonra üzerini streç film ile kapatıp ılık bir yerde iki katına çıkana kadar yaklaşık 1,5 saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru tezgaha alıp istediğimiz büyüklükte 2, 3 veya 4 parçaya bölüp ekmeği elimizle çevirelim (iki parçaya böldüm)

Hamuru bıçak yardımıyla fırın tepsisine dizdiğimiz tepsiye ekmek gibi kesip önceden ısıtılmış 200°C fırında 40 dakika pişirelim.

İpucu: Bu arada hatırlatmama izin verin, fırının içindeki nemin yeterli olması ve ekmeğimizin kabuğunun düzgün olması için fırına ısıya dayanıklı bir kap içerisine su koyalım.

Not: Bir hatırlatma daha, 4 adet veya 3 adet yaparsanız, 35-40 dakika. Fırında olması yeterli ama benim gibi 2 parça yaparsanız hamurun yoğunluğundan dolayı 50 -55 dk. Pişirmenizi tavsiye ederim, fırına göre sıcaklık değişse de, yüzü aşağı bakacak şekilde pişirelim.

Bu kolay!

Evde ekmek hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın