Kavrulmuş Pancar Tarifi için,
Pancarlar yıkanır ve küpler halinde kesilir.
Daha sonra derin bir tavaya alınır ve hafif yumuşayana kadar pişirilir.
Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.
Derin bir karıştırma kabına sirke, tuz ve şekeri koyun ve karıştırın.
Pişmiş pancar bir cam kavanoza yerleştirilir.
İçlerine sarımsak koyun.
Sirke karışımı pancarların üzerine dökülür.
Soğuyunca ağzı kapatılarak buzdolabına kaldırılır.
Not: Sirke tadı çok geliyorsa pişirdiğimiz sudan pancar ekleyebilirsiniz. Bu turşunun sirkesi biraz şeffaf olmalıdır. Damak zevkinize göre az ya da çok değiştirmenizi tavsiye ederim.
Pancar yetiştiriciliği hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]