Ispanaklı Tarif, Ispanaklı Börek Nasıl Yapılır?
Haç için; un ve tuz karıştırılır.
Azar azar ılık su ilave edilerek yumuşak ellere yapışmayan bir hamur elde edilir.
İyice ovmak daha iyidir.
Ekmek dört bezeye bölünür. Beze yaptıktan sonra beş dakika bekleyin. Daha fazla yürüyelim. Gerilir ve 1/2 saat bırakılır.
Yeterince yıkanıp süzülmüş ıspanak ve ince kıyılmış. Tuz ile masaj yapın.
Soğanlar küp şeklinde doğranır ve karıştırılır. Başka bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın. Tereyağı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır.
Masanın üzerine beyaz bir çarşaf veya bez üzerine yerleştirilirler. Üzerine un serpilir ve servis tabağı büyüklüğünde iğne ile yuvarlanır.
Yağ oraya konur. Elle çekerek yatırılır. Her şeyin ince olduğundan emin olun. Ekmeğiniz çok kabaracaktır.
Üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirin.
Ucuna ıspanak eklenir.
2-3 kaşık yoğurtlu karışımı ıspanağın üzerine dökün ve rulo şeklinde sarın.
Sardıktan sonra ruloyu elimizle ileri geri yapıp biraz daha ince hale getirelim.
Yağlanmış tepsiye dilediğiniz şekilde dizin. Tüm bezeler bu şekilde yapılır. Kalan yağ uygulanır.
180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Ispanaklı Bosna Böreği hazır.
çok teşekkür ederim 😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]