Muzlu kek

Muzlu turta tarifi malzemeleri

pandispanya için

  • 5 yumurta (beyazları ve sarıları ayrı kaplarda)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket vanilya

pasta kreması için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 1 poşet krem ​​şanti
  • 2 muz
  • Yarım su bardağı damla çikolata

kek üstü

  • Said Karamchanti

Çikolata sosu kısmı için

  • 1,5 paket sütlü ve bitter çikolata
  • 1 kutu krema
  • ½ su bardağı kavrulmuş fındık
Muzlu turta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Pandispanya için yumurtaları ayrı kaselere kırıyoruz, beyazlarına biraz şeker ekleyip iyice çırpıyoruz.
  2. Daha sonra kalan malzemeleri yumurta sarısına koyun ve son bir kez çırpın.
  3. Karışım hazır olduktan sonra dilerseniz bir kalıp kullanabilirsiniz dilerseniz yağlı kağıdı tavaya koyup bu şekilde kullanın ben tavaya yağlı kağıdı koyup yaptığım harcı döküyorum. tavaya.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 45 ya da 50 dakika pişiriyorum piştikten sonra tavayı ters çevirelim biraz soğutalım soğuduktan sonra pandispanyayı alıp plastiğe sarıp dinlendirelim . 1 saat.
  5. Krema için krem ​​şanti, tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri birleştirelim, tencereye alıp iyice karıştıralım ve ocakta pişirmeye başlayalım.
  6. Bu arada pandispanyayı buzdolabından alıp 3 eşit parçaya bölelim, soğuyan kremaya krem ​​şantiyi ekleyip çırpalım.
  7. Soğuyan kremaya iki adet muz ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz, pandispanyanın alt kısmını bir tabağa alıp biraz sütle ıslattıktan sonra üzerine kremalı kısmı koyup kalan kremayı ekliyoruz.
  8. En son pandispanyayı üstüne koyalım, buzdolabında biraz dinlendirelim, bir paket krem ​​şantiyi yarım su bardağı sütle çırpalım buz gibi olsun, buzdolabına koyalım.
  9. 20 dakika sonra keki ve krem ​​şantiyi alalım, krem ​​şantiyi kekin üzerine dökelim, iyice yoğuralım, pürüzsüz olsun, krem ​​şantiyi güzelce koyup tekrar dolaba koyalım ve soğuması gerekiyor.
  10. Soğurken çikolatadan pay yapalım, kremayı küçük bir tencereye alıp ocağa koyalım, kaynatmadan ısıtalım, içine çikolatayı koyup iyice eritelim, ocağı kapatalım.
  11. Çikolata eridikten sonra közlenmiş fındığı içini çırpalım ve dışını soğumaya bırakalım.
  12. Telin üzerine koymamızın sebebi telin altına dökülen çikolata parçasını alıp üzerini iyice kapatıp servis tabağına alıp buzdolabında en az 6 saat bekletelim bir geceye kadar.

Resimlerle muzlu kek tarifi

Muzlu Yaş Pasta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın