Muzlu turta tarifi malzemeleri
pandispanya için
- 5 yumurta (beyazları ve sarıları ayrı kaplarda)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 1 paket vanilya
pasta kreması için
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- 2 muz
- Yarım su bardağı damla çikolata
kek üstü
- Said Karamchanti
Çikolata sosu kısmı için
- 1,5 paket sütlü ve bitter çikolata
- 1 kutu krema
- ½ su bardağı kavrulmuş fındık
Muzlu turta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Pandispanya için yumurtaları ayrı kaselere kırıyoruz, beyazlarına biraz şeker ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra kalan malzemeleri yumurta sarısına koyun ve son bir kez çırpın.
- Karışım hazır olduktan sonra dilerseniz bir kalıp kullanabilirsiniz dilerseniz yağlı kağıdı tavaya koyup bu şekilde kullanın ben tavaya yağlı kağıdı koyup yaptığım harcı döküyorum. tavaya.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 45 ya da 50 dakika pişiriyorum piştikten sonra tavayı ters çevirelim biraz soğutalım soğuduktan sonra pandispanyayı alıp plastiğe sarıp dinlendirelim . 1 saat.
- Krema için krem şanti, tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri birleştirelim, tencereye alıp iyice karıştıralım ve ocakta pişirmeye başlayalım.
- Bu arada pandispanyayı buzdolabından alıp 3 eşit parçaya bölelim, soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip çırpalım.
- Soğuyan kremaya iki adet muz ve damla çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz, pandispanyanın alt kısmını bir tabağa alıp biraz sütle ıslattıktan sonra üzerine kremalı kısmı koyup kalan kremayı ekliyoruz.
- En son pandispanyayı üstüne koyalım, buzdolabında biraz dinlendirelim, bir paket krem şantiyi yarım su bardağı sütle çırpalım buz gibi olsun, buzdolabına koyalım.
- 20 dakika sonra keki ve krem şantiyi alalım, krem şantiyi kekin üzerine dökelim, iyice yoğuralım, pürüzsüz olsun, krem şantiyi güzelce koyup tekrar dolaba koyalım ve soğuması gerekiyor.
- Soğurken çikolatadan pay yapalım, kremayı küçük bir tencereye alıp ocağa koyalım, kaynatmadan ısıtalım, içine çikolatayı koyup iyice eritelim, ocağı kapatalım.
- Çikolata eridikten sonra közlenmiş fındığı içini çırpalım ve dışını soğumaya bırakalım.
- Telin üzerine koymamızın sebebi telin altına dökülen çikolata parçasını alıp üzerini iyice kapatıp servis tabağına alıp buzdolabında en az 6 saat bekletelim bir geceye kadar.
Resimlerle muzlu kek tarifi
Muzlu Yaş Pasta yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]