medyauzmani.com

Erişte ve Kaşarlı Fırında Ispanak (Börek Tadı)

Kaşar Peynirli Pişmiş Erişteli Ispanağı Pasta Lezzetinde pişirmek için önce erişteleri kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım, suyunu iyice süzelim ve bir kenarda bekletelim. Ispanağı temizleyip güzelce doğrayalım ve sıcak suda haşlayalım ve suyunu iyice sıkalım. Ispanak ve erişte susuz bırakılmalıdır.

Doğradığımız soğanı yağda yumuşayıncaya kadar pişirelim ve kıymayı koyup iki üç dakika bekletelim ardından salçayı, baharatları, tuzu ekleyip biraz kavuralım ardından ıspanağı ilave edelim. 1-2 dakika sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Ispanağı soğutmamamızın sebebi kaşar peynirinin erimesini engellemek.

Derin bir kapta ıspanak ve erişteyi karıştırın, kaşar peynirini dökün, tekrar karıştırın, yağlanmış fırın tepsisine dökün, eşit şekilde yayın, üzerine kaşar serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında çedar eriyene ve kıvam alana kadar pişirin. Kahverengi. Fırından çıkarıp ilk ateşi çıkınca keserek servis edebilir ve lezzetli bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. 🍴🍜👌😋

Börek Lezzetinde Kaşarlı Ispanaklı Ekmek hazır.

Yapabilenlere bol şans ✋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın