🥗 🥗 çıtır kıymalı börekler 🥗🥗 herkese günaydın!
Ben hafif ızgara et kullandım.
150 gr. Orta yağlı kuzu eti kızartın, 1 orta boy soğan serpin, tuz ve karabiber serpin.
Karabiber dolu bir kap yaptım. 💡 💡 💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡
Ekmeğin dolgun ve yumuşak olması için kullandığım hazır baklava hamurundan 8 adet yufkayı ayırıp kıyma karışımına karıştırdım.
Bu nedenle, iç tortu miktarı arttı.
Bütün yemeklerim tatlı ve doyurucuydu. 👀😀
💕🥗 Peynir rafını düzeltmek isterseniz aynı yöntemi kullanacağız. Yağ eklemeyi unutmayın!
İç harcını hazırladıktan sonra baklava yufkalarımızdan birini tezgaha alıp içine uzun kıyılmış etleri ekliyoruz.
Sonra sarıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Not: Baklava hamuru havayla temas ettiğinde hemen kuruyan bir hamurdur. Bu yüzden yufkayı aldıktan sonra hemen böreğimizin üzerini kapatalım ve diğer bir parça yufkanın üzerini hava almasın diye büyük bir havlu ile kapatalım.
5-6 adet baklava hamuru kullanarak ortadaki borcamı uzun sıralar halinde dolduruyoruz.
100 gr. Eritilmiş tereyağı veya margarini ekleyin. Yağ kullanmayın.
Sıvı margarin keki biraz daha yumuşak yapar.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Kekin altı pişmemişse fırının altında biraz bekleyebilirsiniz 🙋♀️🌸💕
Kalan baklava hamurunun havasını çıkarırken hava almasın diye uzatmayı unutmayın!
Buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]