Bunu söyleyerek başlayacağım. Üründe ölçü kullanmadım isteğinize bağlı, ev yapımı erişteniz varsa evdeki kişi sayısına göre ölçüyü ayarlayabilirsiniz.
Cevizli Ev Eriştesi tarifi için,
Bir tencereye bol su alın, tuz ekleyin ve kaynatın.
Suyumuz kaynayınca şehriyeleri atıyoruz.
Eriştelerin birbirine yapışmasını önlemek için ara sıra karıştırın.
Ev yemekleri çabuk pişer, dışardaki makarna gibi değildir bu yüzden uzun süre pişirmeyin, erimez, tazedir, lezzet açısından daha iyidir.
Bir süzgeçten geçirileceğinden emin olan eriştelerden kaçının.
Ardından bir tavada tereyağını biraz daha dökerek eritin.
Erittiğimiz tereyağının üzerine şehriyelerimizi ekliyoruz.
1-2 dk. Karıştırdıktan sonra daha fazla fındık ekliyoruz ve yutmak için ağzı kapatmadan önce ağzını kapatıyoruz.
Tatlar birbirini iyi tamamlıyor.
Cevizli ev yapımı tarifler hazır.
Herşey gönlünce olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]