Salatalık turşusu turşusu tarifi için kereviz yapraklarını bir cam kavanoza koyun.
Hile: kereviz yaprakları kokulu ve çok lezzetlidir.
Sarımsak iyice yıkanır ve ortadan ikiye kesilir. Bir kavanoza yerleştirilirler.
İşin püf noktası şudur: yani tek tek hile yapmak zorunda değiliz. Baş kısmı da kırık değildir.
Kornişler oraya yerleştirilir. Yarım limon sıkılır.
Ben kabak da koyuyorum ;)) Kereviz yaprakları ve hardal tohumları tekrar üstüne konur.
Öte yandan su kaynatılır.
Sıcak suya sirke, tuz, şeker, limon tuzu ekleyin ve madde eriyene kadar karıştırın.
Sonra bir kavanoza dökülürler.
Ağız sıkıca kapatılır ve serin bir yere konur.
20 gün sonra yemeye hazırdır.
Kornişonlu Salatalık turşusu hazır.
yemek istiyorum 🌹🌹
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]