Erzincan Çorbası Tarifi – Lezzetli Tariflerim

Erzincan Çorbası tarifi için önce etin dibine tuz ve karabiber ekleyip yoğurun, küçük toplar yapın ve biraz un serptiğiniz un tepsisine alın.

Küçük bir soğanı veya yarım soğanı çok ince doğrayın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.

Soğanların rengi değişince köfteleri ilave edip biraz kavurup 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.

Köfteler hafif pişince 1 küçük kase erişte ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Her zaman yakınınızda sıcak su bulundurun, sos kalınsa daha fazlasını ekleyin.

Başka bir kapta 1 yumurtanın sarısını, yarım limonun suyunu karıştırın, 2 yemek kaşığı kırık yoğurt ve 2 yemek kaşığı unu biraz soğuk su ile karıştırarak ekleyin.

Erişteler pişince çorba suyundan 1-2 bardak alın ve baharatları ekleyin ve hızlıca karıştırın. Daha sonra baharatları çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Naneyi tereyağında kızartın ve çorbanın üzerine dökün ve servis yapın.

Erzincan çorbası hazır.

Deneyenlere bol şans ve şifalar.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın