Rosto Börek – En Sevdiğim Yemek

Pan Börek Tarifi için,

Yağ eklemeden soğan ve kıymayı koyuyoruz.

Tuz ve karabiberle tatlandırıp doğranmış domates, biber ve maydanozu ekleyin.

3-5 dk. açıp kapatıyoruz.

Kekleri yapacağımız kalıbı yağlıyoruz.

Hamur kağıdını kenardan sarkacak şekilde yayıyoruz.

Karışımı kaşıkla döküyoruz, diğer hamuru üçe bölüyoruz, karışımı aralarına döküp tavaya koyuyoruz.

Kıyılmış et serpiyoruz.

Kıymanın kenarından sarkan yufkanın üzerini örtüyoruz, tabii ki karışımı parçalara da sürmeyi ihmal etmiyoruz.

Alt kısmını orta ateşte pişirip kapak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını pişirip dilimleyip servis ediyoruz.

Et Tava Böreği hazır.

Ayyy 🙇🏻‍♀️ demem biraz uzun sürdü

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın