Büyük bir kaseye 2 su bardağı bulgur tuzu, kırmızı biber, karışık baharatlar, zerdeçal, nane, fesleğeni ekleyin. Burundan geçirdiğimiz soğanları ve biberleri ekleyip 2 su bardağı sıcak su dökelim, kaşıkla karıştıralım, ağzını kapatalım ve yaklaşık yarım saat kadar bekletelim.
Ardından çiğ köfte tepsisine çamuru alıp beş dakika yoğurun. Yumurta ve unu ekleyip bulgur sakız gibi olana kadar 6 dakika iyice karıştırın.
Kaşıdıktan sonra küçük gruplar halinde ayrılalım. Sıcak suyu koyduğumuz kaynayan tencereye 2 kaşık tuz ilave edip eti alın, 15 dakika haşlayın, suyunu alıp servis tabağına alın.
2 dakika tavada pişirdiğimiz sarımsaklı yoğurdu biber ve yağ ile döküp servis edelim, yoğurtlu bulgur köfteleriniz servise hazır, afiyet olsun 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]