Domates Kabuğu Tozu – En Sevdiğim Yemek

Merhabalar, sanırım artık birçok mutfakta kış hazırlıkları başladı.

Konserve domates ürünleri kış aylarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çok domates kullanıyoruz ama kabuklarını yeterince kullanamıyoruz.

Domatesin enfes lezzetini kışın makarnalarda, çorbalarda ve pizzalarda güzelce kurutup ezerek kullanabiliriz.

Yaklaşık on kilogram domates iyice yıkanır, süzülür ve soyulur.

Bu kabukları büyük tepsilere yayıyoruz. 3-4 gün güneşte kurutuyoruz.

Kabuklar iyice kızartıldığında, bir öğütücüde öğütüyoruz. filtreliyoruz.

İsterseniz iki kaşık şeker ve tuzla tatlandırın.

Domates tozunu makarna ve çorbalarda, kışın yaz kokusunda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın