Kokoş Salatası tarifi için önce üç orta boy patates ve bir pancar ayrı tencerelerde haşlanır. Pancarları düdüklü tencerede haşlarsanız kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüp 15 dakika haşlamanız yeterlidir.
2 küçük soğanı veya 1 büyük soğanı ince ince doğrayın veya halka halka doğrayın. Soğanı biraz zeytinyağı ile karıştırın.
Haşlanmış patates, lahana pancarını birleştirin, suyunu iyice sıkın, soğan, un ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sizde benim yaptığım gibi servis yapmak isterseniz tart kalıbına streç film koyun ve karışımı yayın ve elinizle bastırın. Küçük tabaklar da yapabilirsiniz.
En üste 3 adet havucu rendeleyin ve üzerine biraz yağ gezdirin. 1 kase yoğurt, 1-2 kaşık mayonez, 2 diş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın. Servise giderken üst kısmını takarsanız daha iyi olur. Bir gece buzdolabında bekletseniz bile en iyi sonucu alırsınız.
Son olarak dereotu ve nar ile süsleyip servis yapın.
Kokoş salatası hazır.
Deneyenlere başarılar…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]