Burma Baklavası (Hazır Baklava Hamurundan)

Merhaba arkadaşlar baklava her zaman bayram için yapılmaz istediğiniz zaman kolayca yapabileceğiniz şerbetli bir tatlıdır.

Birman Baklavamızı pişirmeye başlamadan önce suyu soğumaya hazırlayalım.

Şerbeti için: Su ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edip ocağın altını kısın ve 15 dakika pişirin, ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Baklava yufkalarımızdan birini tezgahın üzerine koyalım, iki parmağımızı kenardan katlayalım, ceviz serpelim, ince bir iğne ile rulo haline getirelim, kenarlarından elimizle sallayalım, yufkayı içinden çıkaralım. Oklavayla tepsimize dizip diğer yufkamızı da bu şekilde yapalım. Ayrıca hamur çabuk kuruyacağı için üzerini kapatıp teker teker alalım.

Güzelce yaptığımız baklavamızın üst kısmını istediğimiz büyüklükte keselim.

Tereyağını bir tavada eritelim ve biriken beyaz köpüğü çıkaralım ki pişince çok yanık bir görüntü olmasın.

Tuzumuzun üzerine biraz tereyağı sürelim ki her yere bulaşsın.

180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından ilk sıcağı çıkınca üzerine suyu dökelim.

Ceviz veya fıstıkla süsleyin.

Suyu soğuyunca servise hazırlayalım ve içelim.

Hazır Baklavadan Ev Yapımı Birmanya Baklavası Hamur hazır.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın