Tatlı Girit Meze Nuraniye Tarifi, Tatlı Girit Meze Nuraniye Nasıl Yapılır?
Özellikle yaz aylarında soğuk salatalar ve yoğurt çok popülerdir.
Nuraniye az malzemeyle yapılan bir Girit mezesidir. Taze otlar ile lezzetli ve doyurucu bir salata.
İftar sofralarında mutlaka bulunur. Köfte de tavukla iyi gider.
Nuraniye farklı şekillerde yapılabilir. Havuç kabak ile de kullanılabilir, pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz. Farkına varmak sana kalmış.
Kabak ve rendenin kabuğunu alalım. Soğanı doğrayalım. Pirinci yıkayalım, pirinç eklemeyin. Kabak piştikçe kabardığı için lezzetinin aranıza girmesine izin vermeyin.
Sarımsakları doğrayın ve yoğurtla karıştırın.
Biraz soğanı zeytinyağında kavuralım. Rendelenmiş kabakları ekleyin. Yüksek ateşte pişmesine izin verin.
Kabaklar pişince çok su bırakır. Yine pilavla pişecekleri için ezilecekler. Artık tadı güzel değil. Pirinç ve su ekleyin.
Tuz dökelim. Pirinç yumuşayana kadar pişirelim. Suyu azsa ekleyebilirsiniz.
Piştikten sonra soğuması için kenara alın. Doğranmış dereotu ekleyelim. Sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Bu tür salatalara bir kaşık mayonez de ekliyorum.
Acı biberleri zeytinyağına döküp servis yapalım. Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]