Tavuk Boyun Bacak Çorbası Tarifi

Et, soğan ve suyu tencereye alıp kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.

İyice yumuşayan tavuğu tencereye alıp soğumaya bırakalım.

Tavuk suyunu başka bir tencereye süzerek dökelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Ayrıca tavuğu küçük parçalara ayırabilir veya parçalayabilirsiniz.

Tencereden kestiğimiz tavukları alalım.

Sos için yoğurdu, unu, yumurta sarısını derin bir kaba alıp pürüzsüz olana kadar karıştıralım, üzerine diş sarımsağı, karabiberi ekleyip karıştıralım.

Çorba suyundan bir kepçe alıp çorbaya dökelim, hızlıca karıştıralım ve karıştırarak çorbaya dökelim.

Kısık ateşte bir kez daha kaynatalım, tuz ve sirkeyi ekleyip biraz pişirelim, ardından ocağı kapatalım.

En üste yağ, nane ve kırmızı biberi ocakta ısıtıp çorbanın üzerine dökelim.

Üzerine sarımsaklı sirke sosu da yapabilirsiniz.

Yemek yemeyi seviyorum 👌😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın