İstiridye Soslu Dana – En Sevdiğim Yemekler

İstiridye Soslu Dana Eti tarifi için eti bir gece önceden şeritler halinde veya jülyen şeklinde kesin.

Bir kaseye alıp üzerine bir kaşık nişasta, üç kaşık soya sosu, üç kaşık zeytinyağı koyun ve buzdolabında en az altı saat soğumaya bırakın. (Ben bir gece bekletiyorum) pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın.

Derin bir tava alın, ısıtın, eti sulu olmayacak şekilde yavaş yavaş koyun.

Eti iyice kurulayın.

Jülyen biber serpin, 🥕 havuç ve kabak serpin (kabuğu biraz soyup içini değil kabuğunu kullandıysanız alın), makarna gibi ince ince doğrayın.

Soğanı serçe parmağından daha kısa kesin.

Zeytinyağını tavamıza alın, önce havuçları ve kabakları biraz pişirin, sonra biberleri çok öldürmeden pişirin.

Ardından sarımsağı atın ve biraz daha pişirin.

En son taze soğanı ve soya filizini atın ve tencerenin altını kapatın.

Sebzeleri et tavasına koyun ve içine iki yemek kaşığı istiridye sosunu beş dakika boyunca koyun. pişir onu. İstiridye Soslu Dana Hazır…

İstiridye sosu tuzlu olduğu için tuzunu kontrol edin, ben tuz kullanmadım. 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın