Çikolatalı Muzlu Kek Tarifi, Çikolatalı Muzlu Kek Nasıl Yapılır?
Pandispanya için yumurta sarısı ve beyazı iki kaseye ayrılır, 1 su bardağı şekerin yarısı yumurtanın beyazına yarısına da sarısına ilave edilir.
Beyaz yumurtanın içine bolca tuz dökülerek krem şanti kıvamına gelene kadar çırpılır.Sarısı karıştırılırken üzerine sıcak su yavaş yavaş dökülür ve iyice çırpılır.
Nişasta eklenir. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. Son olarak yumurta beyazı spatula ile alttan üste yavaş yavaş karıştırılır ve iyice karıştırılır.
Daha sonra düz bir tepsiye dökülerek 175 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Tüm krema malzemeleri bir tencereye alınıp iyice çalkalanır, ocağa konur, altı açılır, sürekli karıştırılır ve krema karışımına gelince altını kapatılır.
Ganaj için krema ocağa alınır, sıcaklığa gelince ateş kapatılır ve çikolata ilave edilir ve çikolata karıştırılarak eritilir.
Fırından çıkan pandispanya dört eşit parçaya bölünür (taze olduğu için pandispanyayı sütle ıslatmama gerek olmadı), ikincisine birinci krema, ardından çikolata parçaları ve muzlar yerleştirilir. adet. .
Diğer alanlarda da aynı yöntem kullanılır, son kat serildikten sonra önce krem şanti sürülür, ardından ganajın üzerine dökülür. Arzuya göre süslenir, buzdolabında saklanır ve servis edilir.
Çikolatalı Muzlu Kek hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]