limonlu Turta


limonlu tart tarifi malzemeleri

  • 125 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 toz balık
  • 1 paket vanilya
  • Yarım kutu kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Limon sosunu hazırlamak için:

  • 2 limonun suyu
  • 2 çay kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı (dolu) nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Limonlu tart tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Tart için derin bir kaba tereyağı, yumurta, sirke, şeker ve yağı alın ve karıştırın.
  2. Daha sonra toz malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamuru kullanacağınız kek kalıbına alın ve üzerini düzeltin. Ben 26 cm’lik tart kalıbı kullandım.
  4. Çatal ile delikler açın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kızartılmış olmalı.
  6. Limon sosu için tüm malzemeleri koyulaşana kadar pişirin.
  7. Bir süre ısıttıktan sonra kekin üzerine dökün.
  8. En az 4-5 saat buzdolabında bekletin.

Not: Bu tart hamurunu pastacı kreması ile denemenizi tavsiye ederim. Taze meyvelerle süslendiğinde de lezzetlidir.

limonlu tart tarifi

  • tatlı tarifi
  • Limon
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • keskin
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Yağsız tatlı un

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın