Sulu hamur işi aromalı bir tavada makarna


Fritözde Su Aromalı Erişte Rulo Böreği Tarifi Malzemeleri

  • 1 paket kelebek makarna
  • 1 çay kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta

arasında

  • 1 kase peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı (orta tabakaya parça parça ekleyin)

Su boraksı ile tatlandırılmış tavada makarna tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Herkese merhaba 🙂

Kesinlikle denemeniz gereken çok pratik ve lezzetli bir tarif

  1. Makarnayı haşlayıp ikiye bölelim.
  2. Tereyağını eritip ocaktan alalım ve üzerine sıvı yağı ekleyelim.
  3. Derin bir kapta yumurtaları, sütü, dokuları karıştırın ve çırpın.
  4. Makarnayı ekleyip karıştırın.
  5. Tepsinin altını yağlayalım.
  6. Makarnanın yarısını tavaya aktarıp kurulayalım.
  7. Üzerine kaşar peyniri, maydanoz ve kaşar peyniri serpin.
  8. Aralarına tereyağ ekleyelim.
  9. Üzerine kalan makarnayı yayın.
  10. Orta ateşte pişirelim.
  11. Kim deneyecekse eline sağlık.

Not: Ben 30 cm tava kullandım. Dilerseniz geniş bir tava yoksa paketin yarısını ya da böreği daha kalın yapabilirsiniz.

Fotoğraflı bir tavada makarna suyu aromalı makarna böreği

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • tadında
  • makarna
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • fritözde
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

meşe tava

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın