Sağlıklı ve lezzetli Pazı Burani


Sağlıklı ve lezzetli Pazı Borani tarifi malzemeleri

  • 2 Biceps
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

yoğurt sosu için.

  • 1 kase sade yoğurt
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

sosu için

  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 avuç ceviz

Sağlıklı ve lezzetli bir Pazı Borani tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Önce pazıyı yıkayıp saplarını ayırın ve saplarını kullanmayın.
  2. Pazı yapraklarını ince doğrayın.
  3. Tavaya biraz sıvı yağ koyup yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz ardından pazıları ekleyip tuz ve baharatları ekleyip pazılar pişene kadar kavurup soğumaya bırakıyoruz.Önceden hazırlayıp buzdolabına koyabilirsiniz. .
  4. Yoğurt ve sarımsağı bir kaseye alıp karıştırın, soğuyan pazıyı ekleyin, karıştırın ve servis tabağına alın.
  5. Tereyağı ve sıvı yağı ayrı bir tencerede ısıtıp ceviz, sumak, karabiber ve toz kırmızı biberi koyup ısıtın ve yoğurdun üzerine dökün, nefis oluyor. Pazı soğansız da kızartabilirsiniz.

Resimlerle sağlıklı ve lezzetli Pazı Borani tarifi

  • delme aleti
  • tatlı tarifi
  • iyi tat
  • kek tarifleri
  • pazı
  • pazı tarifleri
  • sağlıklı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Susamlı çıtır patates kızartması

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın