kurabiye pirzolası


Kurabiye pirzolası tarifi için malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un

içeri

  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağı iri çekilmiş kaju

Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Şeker ve yumurta sarısını çırpın. Üzerine vanilya, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyelim. 3-4 su bardağı un alın. İyice yoğurduğumuz hamuru ikiye bölelim.
  3. Bir parça çikolata parçaları ile karıştırın ve biraz yoğurun. Diğer yarısını badem parçalarıyla yoğurun. Rulo yapıp streç filme sarıp 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  4. Daha sonra bisküviyi 1.5-2 cm kalınlığında keselim ve kağıdı koyduğumuz tepsiye tereyağını koyalım. Önceden ısıtılmış fırında (160 derece) 12 dakika pişirelim.
  5. Fırından çıkan kurabiyeler yumuşacık olacak, soğumasını bekleyin. Sonra yemeye hazır… Afiyet olsun…

Fotoğraflı kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • tatlı tarifi
  • kesimler
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Elmalı turta

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın