medyauzmani.com

Fırında patlıcan kebabı


Fırında patlıcan kebabı tarifi malzemeleri

  • 2 adet şiş patlıcan (iri)

Köfte için malzemeler.

  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Sos malzemeleri için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 rendelenmiş veya doğranmış domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

yukarı;

  • 2 domates dörde bölünmüş
  • yeşil biber
  • tereyağı (birkaç parça)

Fırında patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Kıyma, rendelenmiş soğan ve ince kıyılmış maydanozu bir karıştırma kabına alın.
  2. 2 diş ezilmiş sarımsak, galeta unu, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kimyon ekleyin. Baharatları damak zevkinize göre artırabilirsiniz.
  3. İyice yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda yuvarlak bir şekil verelim.
  4. Patlıcanı yıkayın ve iki parmak genişliğinde daire şeklinde kesin.
  5. Patlıcan ve köfteleri sırayla tepsiye dizin.
  6. Sosu yapmak için yeşil biberi irice doğrayın. Domatesleri rondodan veya rendeden geçirelim. 1 yemek kaşığı domates salçasını 1,5 su bardağı sıcak su ile karıştırın.
  7. Salça suyuna dövülmüş domates, biber tuzu, 1 diş ezilmiş sarımsak ve doğranmış biberi ekleyip karıştıralım.
  8. Hazırladığımız sosu kaşık yardımıyla tepsiye dökelim. Sosun patlıcan ve köfteleri kapladığından emin olalım.
  9. 4’e böldüğümüz domatesleri ve biberleri köftelerin arasına veya tepside boşluklar varsa koyalım. Küçük bir kare kazıcı kullandım. Üzerine domates koyuyorum. Biber de ekleyebilirsiniz. Daha şık ve lezzetli olacaktır.
  10. İsteğe göre üzerine tereyağı parçaları koyun. Başka yağ kullanmadığımız ve lezzet vermesi için tereyağı kullandım.
  11. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında bir saat pişirin. Fırına göre pişme süresi değişebilir. Son 10 dakikada kontrol ederek pişirelim (ben vantilatörle 1 saat pişirdim) sıcak servis yapalım.

Not: Yanında domatesli pilav ile servis edebilirsiniz. Çifti gerçekten seviyorum. Patlıcan ve domates kebabı pirinç pilavı. 🤩. İsteyen herkese hayırlı olsun. İyileşmende sana iyi şanslar diliyoruz. 😋.

Resimli fırında patlıcan kebabı tarifi

  • Biber tarifleri
  • tatlı tarifi
  • Fırının içinde
  • kebap
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Soslu et

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın