Çocuklarımızın en sevdiği hamburgerleri evde verimli ve sağlıklı bir şekilde hazırlamak mümkün.
Hadi ekmek yapmaya başlayalım. Su, süt ve mayayı (ıslak veya kuru kullanabilirsiniz) bir kaba alın. Üzerine tereyağı, tuz ve toz şeker ekleyin. Yumuşak bir hamur elde etmek için mümkün olduğunca un ekleyelim. 10 dakika boyunca itmek yeterli olacaktır. Yoğurt hamurunu ağzı kapalı bir kaba alıp ılık bir yerde 15 dakika mayalanmaya bırakalım. Biraz kabaran hamuru eşit parçalara bölerek yuvarlak hale getirelim. Ve fırın tepsisine diziyoruz. Tepsinin üzerini örtüp 20 dakika ısıttıktan sonra üzerine süt ve susam karışımını yayalım ve 180 derecede altın sarısı olana kadar pişirelim. Böreklerimiz pişince fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
Vejetaryenler için; Dana eti, tuz, karabiber, hardal sosu ve galeta ununu bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığımız etimizi kavanozun büyük bir kapağına yayıp yapıyoruz. Dilerseniz elle de yuvarlak şekil verebilirsiniz. Yarım saat buzdolabında dinlendirip tepsiye iki tarafını da koyuyoruz.
Daha sonra ekmeğimizi ortadan ikiye kesip dilerseniz marul, domates ve ketçaplı mayonezli etimizi koyuyoruz.
Ve ev yapımı hamburgerlerimiz hazır, deneyenlere hayırlı olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]