Raclette (İsviçre ve Fransız Izgarası)


Raclette Tarifi Malzemeler (İsviçre ve Fransız Izgarası)

  • 1,5 kg küçük haşlanmış patates
  • 500 gr raklet peyniri (Türkiye’de raclette peyniri bulmak zor olabilir, onun yerine eski kaşar kullanabilirsiniz)
  • 250 gram sosis
  • 250g Selamlar
  • 250 gram sosis
  • 250 gram füme et
  • 250 gram domuz eti
  • 300 gram mantar
  • iyi şanslar
  • salamura mısır
  • salamura gümüş soğan
  • 1 demet büyük siyah üzüm

Malzemeleri damak zevkinize göre değiştirebileceğinizi unutmayın.

Raclette tarifi (İsviçre ve Fransız ızgarası) nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
  2. Patatesler haşlanırken tüm malzemeleri ızgarada pişirmek istediğimiz büyüklükte doğrayıp servis tabaklarına diziyoruz.
  3. Raclette makinesini masanın ortasına koyuyoruz, bağlayıp ısıtıyoruz.
  4. Kare şeklinde kestiğimiz raclette dilimlerini küreklerin üzerine koyup eritelim.
  5. Haşlanmış patatesleri tabağımıza alıp doğrayıp üzerlerine eritilmiş peynir döküyoruz.
  6. Kızarmış malzemeleri de tabağımıza alıp istediğimiz içecekle birlikte yiyoruz.

Not: Raklet makineniz yoksa tost makinesiyle de yapabilirsiniz. Peyniri küçük bir tavada eritebilirsiniz.

Ayrıca orijinal haliyle yenen gıdaların iyi sindirilebilmesi için beyaz şarapla birlikte alınması tavsiye edilir.

Fotoğraflı Raclette (İsviçre ve Fransız ızgarası) tarifi

  • tatlı tarifi
  • Fransa
  • İsviçre
  • ızgara
  • kek tarifleri
  • silecek
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

fincan tiramisu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın