Baharatlı Isırgan Çorbası


ısırgan çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 demet ısırgan
  • onlar 1 litre
  • 4 diş sarımsak
  • tuz
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı ince bulgur
  • karabiber

Isırgan çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Isırgan otu yaprakları makas yardımı ile ayrılır ve dalları ayıklanıp yaprakların kısımları yıkandıktan sonra 4 diş sarımsak, tuz ve 1 litre su ile kaynamaya bırakılır.
  2. Yapraklar parçalanıp sarımsaklar solunca tencerenin altını kapatın. Soğuması biraz zaman alır.
  3. Bu arada başka bir kapta 1,5 su bardağı süt, 1 yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Daha sonra soğuyan ısırganlar hiç fasulye kalmayana kadar blenderdan geçirilir.
  5. Daha sonra süt, un ve yumurta karışımını yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  6. Bu sırada ince bulgur çorbaya eklenir ve alt kısmı çok yavaş açılır. Böylece biraz daha pişirir ve eğitimini tanırsınız.
  7. Bulgur kalınlaşıp kabardığında çorbanız var demektir.
  8. Karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz 🙏❇️.
  9. Sütlü olduğu için, baharatında bozulmaması için son aşamada kısık ateşte sık sık karıştırmayı unutmayın. Keyfini çıkarın 🙏

Baharatlı ısırgan çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • ısırgan bitkisi
  • Toplamak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • zeki
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tarator Adaları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın