Tandır çorbası


Tandır çorbası tarifi malzemeleri

  • 1 kilo küp
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kutu krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • Tuz, karabiber ve pul biber

Tandır çorbası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Eti düdüklü tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 45 dakika pişirin.
  2. Etler pişince suyunu süzün ve ayırın.
  3. Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını bir bardak soğuk su ile karıştırın.
  4. Hazırladığınız meyan köküne 1 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin.
  5. Et suyunu tencereye alıp sarımsağı rendeleyin.
  6. Meyan kökü tencereye yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
  7. Tuz ve karabiber ekleyin.
  8. Ardından eti ilave ediyoruz.
  9. Kremayı ekleyin ve 5-6 dakika kaynatın.
  10. Tereyağını bir tavada eritin ve tatlı biberi ekleyin.
  11. Kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine yağı dökün, servis yapın ve afiyetle yiyin.

Tandır çorbası tarifi

  • tatlı tarifi
  • çorba
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • Tandır
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Tavuk Mini Taco (Yalancı Taco)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın