Crovasan


kruvasan tarifi malzemeleri

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 20 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

Orta katlar için:

  • Oda sıcaklığında yeteri kadar tereyağı

yukarı:

  • 3 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

Kruvasan tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Un hariç tüm sıvı malzemelerimizi bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Üzerini örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  4. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. 6 katlı ve 2 büyük beze ile kruvasanlarımızı yapıyoruz.
  5. Her bezeyi tabağın genişliği kadar açalım.
  6. 6 kat kapladığımız ilk bezenin üzerine bolca tereyağı sürelim ikinci bezeyi de aynı şekilde yayalım 6 beze üst üste gelecek ve her kata tereyağını yayalım.
  7. Başka bir beze sürmüyoruz. Diğer beze aynı olacak, her biri 6 kat olacak, her katta bolca tereyağı olacak. Toplamda 2 büyük hamur elde edeceksiniz.
  8. Yaptığımız hamuru mümkün olduğunca 6 kat açıp baklava dilimleri şeklinde keselim toplamda 8 kat çıkıyor. Haydi saralım.
  9. Tepside 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  10. Yumurta karışımını yağlayın ve 180 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirin.

💖 İyi eğlenceler 💖.

kruvasan tarifi

  • olmadan
  • tatlı tarifi
  • tarifler
  • Crovasan
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Pamuklu Pizza Çörek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın