Çıtır ıspanaklı börek videosu


Çıtır ıspanaklı börek malzemeleri

Hamuru hazırlamak için

  • 1 yumurta sarısı için
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

arasında

  • 125g tereyağı
  • 400 gram ıspanak
  • 1 kase tulum peyniri ve lor
  • 2 adet kuru maya
  • 1 çay kaşığı her tuz kırmızı biber

üzerine

  • yumurtanın Sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt

Çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Un, su, tuz ve yumurta aklarını bir karıştırma kabına alın, karıştırın ve yoğurun.
  2. 8 eşit beze yapalım ve bezeyi çay kasesi büyüklüğünde açalım.
  3. 4 tanesinin üzerine tereyağı sürelim.
  4. Diğer bezenin üzerini kapatıp buzlukta 15.20 dakika dinlendirin.
  5. Ispanak, soğan, peynir ve baharatları karıştırarak hazırlayın.
  6. Bezeyi hamur çivisiyle yaklaşık 30 cm açalım, kenarlarını içe doğru çevirelim ve kare şeklinde kapatalım, tekrar buzlukta 20 dakika dinlendirelim.
  7. Hamuru merdane ile açalım bu sefer kare olsun.
  8. Kenarlarına iç harcı koyup iki tarafını da yuvarlayalım.
  9. Hamuru oradan keselim ve açık olan uçları üst üste koyup kapatalım.
  10. Bir fırın tepsisine alıp dilimler halinde kesip yumurta sarısı ve sütle karıştırdım.
  11. 180 derecelik fırında pişirelim afiyet olsun.Videoyu izlemek için tıklayın👇

Çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • ıspanaklı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • video
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Mayasız dereotu böreği tarifi, hemen yoğurun ve hemen pişirin (video)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın