Mısır unundan çedarlı börek


Kaşarlı Etli Börek Mısır Unu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı mısır unu
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 yumurta (bir tanesini sarısını temizlemek için alalım)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • tuz
  • 1 poşet kabartma tozu

içeri

  • Büyük bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

üzerine;

  • yumurtanın Sarısı
  • Susam

Kaşar peynirli mısır unlu etli börek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Derin bir kaseye yoğurdu, yumurta yağını ekleyip karıştıralım, üzerine mısır unu, un, kabartma tozu ve tereyağını ekleyip yoğurmaya başlayalım, düzgün şekil alması kolay bir hamur elde edelim.
  2. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça alıp yuvarlak şekil verelim, ortasına biraz kaşar peyniri koyup elinize yuvarlak şekil verelim ve fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım.
  3. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapalım ve üzerine yumurta sürün.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.

Resimli kaşarlı mısır unlu etli börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çedar peyniri ile
  • kesimler
  • şeker mısır
  • kek tarifleri
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tanınmış
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

süzme tahinli ekmek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın